Woon / Werk lofts - Minervahuis IV

Minervahuis IV

Lofts in Minervahuis IV. Achter de Meent. Stijlvol nieuw gemeubileerd.

Beschikbaar zijn de 3e verdieping en op de 4e en 5e verdieping is een spectaculaire loft van 2 verdiepingen met dakterras te huur.

Locatie
In het aantrekkelijkste deel van het centrum, het Laurenskwartier met de Meent als hoofdstraat, liggen de Minervahuizen l, ll, lll en lV. Pal achter Beurs WTC. Per auto en met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Op nog geen honderd meter van de Coolsingel, waar zich diverse metro-, tram- en buslijnen bevinden met directe verbindingen in alle richtingen. Het Centraal Station en Station Blaak zijn in enkele minuten bereikbaar. Een groot voordeel is dat deze zijde van de Coolsingel vanuit meerdere richtingen te bereiken is bijvoorbeeld via de Meent, Goudsesingel en Pompenburg.

Indeling
1e verdieping: ca. 100 m², smaakvol gemeubileerd (TE HUUR)
2e verdieping: ca. 100 m², gestoffeerd (VERHUURD)
3e verdieping: ca. 100 m², smaakvol gemeubileerd (TE HUUR)
4e/5e verdieping: ca. 130 m² met groot terras, smaakvol gemeubileerd (TE HUUR)


Parkeren
Wij hebben eigen parkeerplaatsen in de afgesloten parkeergarage van de Hofdame aan de Oppert. Op 5 minuten lopen. Huurprijs € 175,- per maand. Ook parkeerplaatsen beschikbaar in de op 10 minuten afstand gelegen openbare garage Meent. Aan de Leeuwenstraat zijn plaatsen te huur in de parkeergarage Beurs WTC.

De huurders van de Minervahuizen kunnen gebruik maken van de afgesloten fietsparkeerkelder onder het Minervahuis III.


Voorzieningen
• entree met Belgisch hardsteen aan de gevel;
• hoge lichte betonconstructie;
• gecoate betonvloeren;
• groot gedeeltelijk overdekt terras op het zuiden bereikbaar via de openslaande deuren van de woonkamer;
• nieuwe ruime sanitaire ruimte voorzien van marmeren vloer, betegelde en gestuukte wanden, wastafel/spiegelcombinatie, toilet, grote inloopdouche en vrijstaand bad (4-5e verd);
• op maat gemaakte keuken met inbouwapparatuur in RVS zoals afwasmachine, inductiekookplaat, afzuigkap, losstaande SMEG koel/vriescombinatie, combi-magnetron;
• individuele warmwatervoorziening;
• individueel ventilatiesysteem;
• stadsverwarming;
• videofooninstallatie;
• Wasruimte/berging met nieuwe Bosch wasmachine en droger;

Huurprijzen
1e verdieping € 1.495,- per maand
3e verdieping € 1.495,- per maand
4e en 5e verdieping € 1.650,- per maand

Huurtermijn
In overleg, uitgangspunt is 18 maanden

Oplevering
Per direct.

Voorschot servicekosten
€ 250,-- per maand. Het voorschot servicekosten is inclusief een voorschot voor stadsverwarming en elektra die via tussenmeters afgelezen worden.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden inclusief b.t.w.

Omzetbelasting (alleen voor kantoorgebruik)
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Algemeen
Deze vrijblijvende en globale informatie met betrekking tot voormeld onroerend goed is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door VWI geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Beschrijving restauratie;

Minervahuis IV

Leeuwenstraat 15. Opgeleverd in 1949.

Magazijnpand van haarden, kachel-fornuizenhandel v/h C. van Zwol. Architect A. J. M. Buijs. In het werk gestort betonskelet met betonnen kapkonstruktie, metselwerk en stuukgevels voorzien van stalen ramen. 9 meter breed en 13 meter resp. 18,50 meter diep.

Leeuwenstraat 15 bestond oorspronkelijk uit een stahoge kelder met daarboven op straatniveau de garage met uitbouw aan de achterzijde. De 1e verdieping was werkplaats, verdiepingen 2 t/m 4 bergplaatsen bereikbaar met een grote goederenlift en een zolder. De goederenlift is verwijderd, later zijn de gevels aangepast met bredere raampartijen voorzien van dubbele glazen schuiframen. Het bekende restaurant Asian Glories is sinds jaren gevestigd op de begane grond.

Verdieping 1 t/m 3 zijn ca. 110 m2 met een balkonnetje aan de achterzijde. De 4e en 5e verdieping is een dubbele loft geworden van ca. 130 m2 en heeft een groot dakterras aan de straatzijde op het Zuiden. De 5e verdieping is voorzien van 4 grote ramen op het noorden met uitzicht op de torenklok van het Stadhuis aan de Coolsingel.

Het pand is inwendig nog vrijwel in de oorspronkelijke staat. Trappenhuis met deels terrazzo vloeren, betonemail/gestuukte wanden, stalen leuningen, hoge verdiepingsvloeren met de zichtbare betonbalkenstructuur. Verzekeringsconcern Stad Rotterdam verkocht in 2001 het gebouw samen met de Minervahuizen maar hield de verdiepingen van Leeuwenstraat 15 tot 2012 in gebruik als archief. Daarna is Leeuwenstraat 15 compleet gerenoveerd. Gestript tot op de constructie, opnieuw opgebouwd zodat het kan worden gebruikt als werken, wonen/werken en wonen. De Rotterdamse architect Joost Kühne van Kühne en Co kreeg opdracht voor de restauratie. Aannemingsbedrijf E. Bouwmeester, gespecialiseerd in restauratiewerk, onder meer in het Stadhuis aan de Coolsingel, voerde het uit.

Het resultaat is geweldig en spectaculair. De entree aan de Leeuwenstraat is bekleed met Belgisch hardsteen met in losse letters MINERVAHUIS lV. Sfeervolle, lichte en hoge ruimten met behoud van de interessante details. De betonvloeren zijn speciaal afgewerkt zodat het industriële karakter behouden blijft. Wanden en plafonds glad gestuukt en geschilderd in op elkaar afgestemde kleuren. Elke verdieping heeft een nieuwe, ruime sanitaire ruimte. Met eigen toilet maar ook een grote douche en de 4e en 5e heeft daarnaast ook een vrijstaand bad. Keukens zijn op maat gemaakt en voorzien van apparatuur in RVS. Individuele warmwatervoorziening, stadsverwarming.

EW+R installaties vernieuwd en per verdieping gesplitst. Trappenhuis als ontvluchtingsweg met noodverlichting. Brandwerende voordeuren. Videofoon installatie. Elke verdieping heeft een eigen wasruimte/berging achter de voordeur. Voor huurders is toegang tot de afgesloten fietsenberging onder het naastgelegen Minervahuis lll. Door de ligging midden in het aantrekkelijkste deel van de stad, Het Laurenskwartier, de grote oppervlakten en het opleveringsniveau is het dus erg geschikt als werkruimte, werk/woonruimte en/of woonruimte.

Informatie over huren in de Minervahuizen:

VWI

Robin P. R. von Weiler
Streksingel 261
3054 HH Rotterdam

Telefoon: 06 54 98 58 28
robin@vonweiler.nl


terug